Ishodovana saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje objekta Beogradski metro, Linija 1, Faza 1 – depo Makiš, Beograd, opština Čukarica

Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je rešenje o davanju saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje objekta Beogradski metro, Linija 1, Faza 1 – depo Makiš, Beograd, opština Čukarica. Nosilac projekta je JKP za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom  i razvoj gradske železnice u Beogradu „Beogradski metro i voz“ Beograd.

Ishodovana IPPC dozvola za Zaječarsku pivaru

Gradska uprava Grada Zaječara dala je saglasnost na Zahtev za izdavanje integrisane dozvole za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine, koji je izradila kompanija Dvoper. Ovim je Zaječarska pivara postala prva pivara u Srbiji koja poseduje IPPC dozvolu i time još jednom potvrdila svoju opredeljenost ka konstantnom unapređenju svog poslovanja i proizvodnje u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine.

Ishodovana saglasnost na Ažuriranu studiju procene uticaja na životnu sredinu projekta sanacije, adaptacije i rekonstrukcije brodske prevodnice HE „Đerdap 2“

U okviru Programa „Podrška Evropske unije u pripremi projekata“ (EU PPF7) izrađena je Studija procene uticaja na životnu sredinu projekta sanacije, adaptacije i rekonstrukcije brodske prevodnice HE „Đerdap 2“. Nosilac projekta je Sektor za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a projekat se finansira iz budžeta Evropske unije i Evropske investicione banke.

„Baseline study on hazardous waste management in Yerevan, Warsaw and Tirana“

Kompanija Dvoper d.o.o. izradila je studiju  „Baseline study on hazardous waste management in Yerevan, Warsaw and Tirana“ u okviru projekta “Capital Cities collaborating on Common Challenges in Hazardous Waste Management – Yerevan, Warsaw, Tirana (ENI/2019/412-943)”.

Izrađen Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Kragujevac

aglomeraciji Kragujevac, što je, na osnovu Zakona o zaštiti vazduha, obaveza lokalne samouprave u kojoj je kvalitet vazduha treće kategorije. Nakon javne rasprave koja je održana u prostorijama Gradske uprave Kragujevac, Plan je upućen Ministarstvu zaštite životne sredine na davanje saglasnost.